RUT-avdrag

För privatpersoner finns det ett flexibelt skatteavdrag för alla slags hushållsnära tjänster som kallas för RUT-avdrag. Med detta avdrag är det möjligt att få en generös skattesubvention, som mest upp till 50 000 kronor per person och per år. Detta för att anlita något företag som utför hushållsnära tjänster i ett hem. 

Riktlinjer för RUT-avdrag

Det finns vissa riktlinjer när man väljer att nyttja RUT-avdraget. Bland annat så får man som mest göra skatteavdrag på 50 000 kronor per år och person, eller upp till 50 procent av den totala arbetskostnaden. Är du däremot äldre än 65 år gäller beloppet på 75 000 kronor per år och person.

Hur det funkar att anlita vår flyttfirma med RUT-avdrag

Anlitar du vår trädfällning i Stockholm eller stubbfräsning och bortforsling har du rätt att utnyttja RUT-avdraget.  Då kommer det att göras på det arbete som vi utför.

Enligt Skatteverket så är det krav på att du helt eller delvis bor i bostaden eller berörs av trädfällningen och stubbfräsningen där vi ska utföra vårt arbete. Alla slags tjänster som handlar om trädgårdsarbete såsom trädfällning och tjänster som kräver en arborist är avdragsgilla inom Rut-avdraget.

Vi tar hand om hela processen

Vill du så kan vi sköta om hela processen när det kommer till Rut-avdraget så att det sker på rätt sätt. Anlitar du oss för en trädfällning, stubbfräsning och bortforsling av grenar och rötter så kommer vi att dra av den aktuella summan från fakturan. Vi kommer även ansvara för att skicka in all nödvändig information till Skatteverket. Och på så sätt slipper du det byråkratiska papperarbetet.