trädfällning-stockholm-trädgårdsskötsel

Trädfällning

Trädfällning i Stockholms stad

Har du stora träd som skymmer solen? Träd är vackra att se på, de ger oss syre så att vi kan andas ren och frisk luft. Utan träd tar syret slut och vi får bara i oss avgaser. Men ibland, om man har en fin trädgård, eller mark som man vill kunna bygga på, så behöver man fälla de stora träden. Har man många stora träd, är det onödigt att alla träd ska fortsätta finnas där.

Vill man få en ljusare trädgård så bör man definitivt fälla flera träd. Först efter det kan man få in ljuset som alla mår så bra av. Fäller man de stora träden får man dessutom bort en hel del myggor som gärna bor i trädens gröna löv. Det blir mindre att skydda sig mot när man vill kunna sitta utomhus sena nätter under vår, sommar och höst.

Har man känsliga elledningar som går runt huset, är risken stor att stora träd kan falla ner på elledningarna och åstadkommer stora skador. Då är det bättre att vara proaktiv och se till så att träden kommer bort innan de ramlar ner på ledningarna. Att få långvariga elavbrott är inget som någon vill. Har man då en stor villa, radhus eller lägenhet kan värmen försvinna under flera timmar om man råkar få fallna träd på elledningarna.

Här hittar du trädfällning i Stockholm – pris

Det bästa som du kan göra om du undrar över vilket pris det kan krävas att fälla träd är att fylla i ett kontaktformulär. Det varierar en hel del i pris om det är en oländig terräng som vi ska komma åt för att fälla träd, eller om det är i en trädgård. Det krävs helt andra fordon och redskap om man ska fälla träd och behöver en större personalstyrka för trädfällning av många och stora träd.

Fyller du i kontaktformuläret eller skickar oss ett mail så får du en mer exakt offert. På så sätt så slipper du som kund att få en överraskning när det är dags att betala fakturan. Du vet mer om vad det kommer att kosta och vi vet mer om vilken slags terräng, mark eller trädgård som träden växer på om vi får en begäran om offert. Beskriv gärna platsen och antal träd som du önskar få avlägsnat.

Behöver man marklov för trädfällning?

Nej, i de allra flesta fall behövs inget marklov för att fälla träd, men i vissa fall kan man behöva det. Det kan finnas krav på marklov för trädfällning om det är så att det skulle ske på ett skyddat naturområde eller på någon kulturhistorisk plats.

Skulle det dessutom bli så att man vill bearbeta marken där träden en gång har funnits och man på så sätt ändrar på markhöjden, då behöver man marklov även när det sker på den egna tomten. Alla förändringar av höjden på marken ska föregås av en ansökan om marklov. Annars behövs inget marklov om det trädfällningen sker i den egna trädgården och man inte gör så mycket med marken där trädet eller träden en gång har stått.

Skymmer stora träd din tomt? Behöver du få in mer ljus i trädgården? Då ska du låta oss fälla träden och forsla bort dem, plus alla grenar och rötter.